Staj Defteri Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

STAJ DEFTERİ HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
 

1- Staj Dosyası stajın başladığı ilk iş gününden itibaren doldurulmaya başlanır. Staj dosyasının teslim tarihine kadar devam eder.   Eğer zamanınız uyuyorsa staj dosyanızı günlük olarak doldurun. Eğer zamanınız uymuyorsa günlük yaptıkları işlerinizi not alarak haftalık doldurabilirsiniz. Ancak staj dosyanızı kesinlikle işyerinde ve özellikle mesai saatleri içerisinde doldurmaya çalışmayın. Staj dosyanızı iş çıkışı doldurun.  

2- Yapılan işleri ve operasyonları fotoğraflarını çekerek görsel ile destekleyiniz. Stajda öğrendikleri yeni ve farklı şeyleri detaylandırınız. Örneğin, bir evrak takipleri varsa örneğin jurnal dolduruyorlarsa yöneticilerinden izin alarak matbu evraklarını çekerek staj defterinize ekleyebilirsiniz.  

3- Staj dosyasının her bir sayfası, staj dönemi boyunca her sayfa bir gün olacak (gerektiğinde bir gün için birden sayfa kullanılabilir.) şekilde gün gün tarihlendirilir ve numaralandırılır. Tarihler sadece iş günlerini kapsar, hafta sonları ve resmi tatil günleri yazılmaz. Staj tarihlerine dikkat edilerek, tarihler atlanmadan yazılır.  

4- Staj dosyasının her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin ne olduğunun yanı sıra, yaptığınız işlerle ilgili detaylı teorik bilgiler de yazmanız gerekmektedir.  

5- Staj defterinizi el yazısı veya bilgisayardan yazabilirsiniz. Bilgisayardan yazacak olanlar: Times New Roman, 12 Punto formatında yazılmalıdır. El ile yazacaklar: Okunur ve düzenli bir şekilde yazması gerekmektedir. Staj defterinin yazımı mutlaka ve mutlaka 3. tekil kişi ağzından teknik bir anlatımla gerçekleştirilmelidir

Son Güncelleme Tarihi : 12.07.2021 14:00 Okunma Sayısı : 906

Son Duyurular